Twój koszyk jest obecnie pusty!
słów kilka
Tatrzańską Spiżarnię tworzy Kaśka i Maciek – małżeństwo mieszkające pod Tatrami.
On „Pan Kowal” od wielu lat ma swoją kuźnię, w której tworzy piękne noże, siekiery i ciupagi. Kuje również elementy ozdobne, wykonuje meble, lampy i czasem biżuterię. Tylko klamek nie robi – nie bo nie! W tatrzańskiej Spiżarni pełni funkcję sherpa, magazyniera, windykatora i wozi swoja lepszą połówkę na zbiory ziół i owoców.
Kaśka przez wiele lat wykonywała setki zawodów. Była fotografem, grafikiem, nawet kustoszem w muzeum. Robiła kosmetyki, tkała, bawiła się w stolarza czy malowała na szkle. Przez kilka lat pomagała Panu Kowalowi w kuźni. Do momentu kiedy nie wymieszała znajomym przyprawy do baraniny. Od tej pory rozwija swoją rzemieślniczą markę – Tatrzańską Spiżarnię.


Dlaczego akurat tak?
Tatrzańską Spiżarnię stworzyliśmy w opozycji do tandety, która zalewa Zakopane. Chcialiśmy stworzyć markę podhalańską, prawdziwą i naturalną. Inspirujemy się przyrodą i kuchnią góralską bo gotowanie to jedna z naszych pasji obok kowalstwa, wędkarstwa, zielarstwa, fotografii i rękodzielnictwa.
